mittbarnmittbarn

Julen!

Julen gick faktiskt över förväntan då vi åkte till min mor o far!
Min sambo o jag trodde faktiskt inte att det skulle gå så bra som det gjorde, vi var båda inne på att det skulle bli problem där uppe!
Men icke då så underbart, anledningen att vi trodde att det skulle bli tok var just det att han var så otroligt sur o tvär innan vi åkte och har sagt att jag tänker inte följa med dit några dagar innan.
Där knäppte han oss på näsan minnsann!

Hoppas det håller i sig!!!!

Remissen ivägskickad!!!

Jag pratade med avdelningschefen igår om det var möjligt att få en remiss till den här privata jag bad om o det var det inte så den är ivägskickad redan jabba dabba do säger jag!
Skönt nu kanske det händer nått här framöver......
Han säger ju själv sonen att han vill ha hjälp nu ju så jag hoppas det kommer gå bra!
Han har skrivit på datorn som skrivbordsunderlägg tänk dig för innan du blir arg det blir bara värre efteråt mm.
Jag tycker så synd om han min älskade son han vill ju att det ska bli bra o jag med!!!!

Remiss o utbrott!!!

Jag hoppas att avdelningschefen ringer mig idag då jag lämnade ett meddelande i Fredags, för jag hoppas verkligen att dom skriver en remiss för jag har fått nys om en privar som ska vara helt suverän.
Med tanke på att hab har inga behandlingar eller terapier utan det är bup som har det!
Men då bup har förbrukat mitt förtroende så finns det inte så mycket alternativ för dom så jag borde få en remiss.
Det är även jättelånga väntetider på hjälpmedel på hab jag blir så sur alltså han måste få all hjälp han kan relativt omgående o inte vänta ytterligare på vissa saker.
Jösses säger det än en gång på 13 månader så har han fått utredning och medicin det är allt vad han har fått!
Jag förstår inte varför det ska vara på det viset.

Och flera utbrott har det varit här i veckan så jag fasar lite nu då han har jullov då det kan bli mycket konflikter när det gäller det här med adhd o autism!
Men jag hoppas att det går bra fast det är helt hopplöst o få han isäng någorlunda tid men det får väl lov o gå det med!!!!!

Hab

Jag var ju till hab i går för första besöket, jag vet inte vad jag känner men det känns som att dom inte har så mycket att erbjuda.
Det är väldigt långa köer till o få hjälpmedel o specialpedagog var överbokad eller om dom nu inte ens hade en så inte vet jag!

Jag gick i taket åter igen då det var ett reportage i tidningen här om att bup istan klarade vårdgarantin alltså ett första besök inom 30 dagar, ja de må så vara att dom fixar det men sen då???
Tack vare det så får landstinget 6 miljoner, jag hoppas verkligen dom går tillbaka till bup o att dom fixar till det här för dom här krakarna så att dom får hjälp direkt istället för att  skyfflas hit o dit först.
Jag skyller på att det är dom här skolippornas fel att han fick lov o gå om sjuan hade dom inte vart så insnöade som dom var o satt in resurser direkt när vi sökte hjälp så är jag säker på att han hade gått till skolan....
Dom borde ju ha förstått att det var något i skolan som var problemet som det faktiskt var!!!

Dags för första besöket på hab idag!

Jag ska dit själv idag o träffa en psykolog o kurator, men det känns lite siså där med tanke på vad hon sa vid telefonsamtalet.
Så får vi se hur det blir o framförallt o höra vad dom kan göra för sonen!!

Vad jag blev paff!

Jag ringde till bup idag o frågade om dom kunde lämna ett meddelande till läkaren om att han skulle höra av sig till mig!
Det tog inte ens 10 minuter innan han ringde tillbaka (nytt rekord) haha nädå!
Fick en tid i Januari då han o jag ska skriva till läkemedelsverket o anmäla detta då detta extrema som hände började ett kort tag efter svinvaccinet o jag vet att det är flera som reagerat med en enorm aggresivitet, det låter som på honom att det kan bero på den med tanke på oxå att  han svarade som han gjorde förut att den var ju inte så bra o ge till vissa!!!
Det ska då skickas in i allafall som en biverkning har dom sagt åt mig.
Han har ju ett helt annat beteende efter vaccinet men men det är ju svårt o veta om det är för han äter concerta o autismen som framhävs mer eller inte!
Jag är så ångerfull att jag ändrade mig o lät han ta den!!!!!!!

Nu är anmälan inskickad!

Fick hjälp idag av henne på patientnämnden som jag har haft kontakt med under hela den här resan o skriva ner detta!
Tur att jag fick hjälp av henne annars hade dom fått flera A-4 sidor, och då man ska vara så konkret o kortfattad....
Men nu är det gjort o sen ska det skrivas ner allt o skickas till tillsynsmyndigheten på socialstyrelsen om hur jag blivit bemött o hur dom dära skolipporna har bedömt mig o sonen och hur dom agerat, när allt det är klart ska jag även skriva till journalförstöringen för jag mår skitdåligt av o veta vad skolipporna har skrivit vad dom trodde det berodde på mm.

Något mer än så kan jag inte göra just nu som privatperson o mamma för att försöka få till en förändring för dom här krakarna!!!!!
Men på någe vis ska jag fortsätta o klura jag har en hel del ideer men men det får tiden utvisa!!!!!

Gå´tt så bra!

Det gick jättebra för sonen hos hans kontaktperson, hon skjutsade hem honom tidigt på morronen då hon hade lite saker o göra, känns så hä¨rligt att de gick bra!!!
Fast de är klart de visste jag ju att det skulle gå bra hon är helt suverän den tjejen både jag o sonen gillar henne, tänk om man hade haft hälften av hennes energi så skulle jag ha varit tacksam!!!

Helt otroligt vilken tur i oturen man har haft just o veta att man har så otroligt bra människor omkring sig o veta att sonen har det oxå bra med dom personerna som finns på hans skola jag är dom evigt tacksamma som gjort det så helt suveränt att han faktiskt vill gå dit varje dag!!!
Den enorma kunskapen som faktiskt finns på hans skola utav dom som jobbar där borde finnas på varenda skola i hela Sverige jösses vad allt har varit mycket bättre inte bara för elever med funktionshinder utan även alla andra!!!
Egentligen borde alla ta efter denna skola!!!!

Hm håller på o läser om den här artkursen som jag tjålat om, den kanske inte är så bra då det har visats att vissa har blivit värre efter det!!!
Så nu har jag fått lite o tänka på!
Annars har jag fått lite tips om lite saker jag kan göra så det ska jag testa om det blir flera utbrott, jösses det kommer det bli men bara frågan om när!!!
Att man kan vara så enormt fräsig på morronen som han är hua men tonåring o sen hans problematik då pratar man om monster nädå haha men jag älskar honom nå oerhört mycket!!
Och jag ska göra allt i min makt att det här ska bli bra för oss alla o att han fixar högstadiet!!!

Första natten!

För en liten stund sedan så hämtade sonens kontaktperson honom o det är planerat att han ska sova där i natt för första gången, jag hoppas att det kommer gå bra!
Förhoppningsvis så kommer det rulla på sen med en hel helg lite då o då framöver, det behövs känner jag så man får hämta andan lite det är man inte bortskämd med vill jag påstå har ju satt mig själv åt sidan i över ett år nu!
Jag känner ibland tänk o få ta in på o hotell en hel helg själv o bara få vara o få allt servat jösses.....
Eller med min älskade sambo.
Vi har väldigt mycket o ta igen hela familjen känns det som för han har sugit musten ur en totalt känns som energiförrådet behövs fyllas på med råge, men det kommer det är jag helt säker på att det gör!!

Det känns som jag har haft semester!!

I går efter träningen följde sonen med en kompis hem o sov kvar där, jag var lite emot det då det är skolvecka men efter jag pratat med hans mamma så var det ok.
Jag märkte igår kväll vad mycket pushning han behöver egentligen men jag njöt utav fulla muggar o till o med sovmorgon i morse så skönt, fast det var bra tomt jag saknade honom.
Fast det är ju just dom stunderna man får ta till vara på och som gör att man får hämta andan lite!!

Grunnar och grunnar

Idag sökte jag en kurator på hab som är våran samordnare,  vi kommer bli kallade om 2 veckor för första besöket!
Jag sa att jag trodde att han behöver både terapi o behandligar då säger hon att terapi är det bup som gör.....
Vi  får väl se då vad dom säger men just nu känns det som om det kommer bli kattskit av allt där med...

Pratade även med en på kommunen om artkurs typ o det fanns en men han hade ingen kunskap om det här med autism och jag vet ju inte om det behövs då han är som han är min kära son.

I kväll har det varit en bra kväll för oss båda så himla skönt med tanke på starten på denna vecka!!!!