mittbarnmittbarn

Det märks nu!

Snacka om det märks att strateran håller på o trappas ner 4 dagar till o sen är det slut på den!
Han har varit helt hopplös idag fört ett jävla liv uppe på sitt rum stampa i golvet o en massa ljud totalt uppskruvad!
Jag har sett att han blivit annorlunda, ska ringa o kolla om det finns nå annat man kan ge honom om det som hände i morse händer fler gånger.
Jag har oftast gjort så att en dag på helgen har han fått sovit ut o sluppit concertan men då har han ju haft strateran i allafall o den sitter ju i 24 tim.
Det känns inte bra med tanke på hur det var i vintras!!!
Han sa  själv här att det kanske inte kommer funka så bra när skolan börjar efter lovet igen han vela börja med den igen sa han, men den krockar ju med hans astma så det är ju inte bra!
Jag påminde honom att han inte har tagit concertan idag o de kan ju bero på det sa jag!
Han verkade inse själv idag att han behöver concertan vi får väl se hur det går i morron!!!
Tänkte på det tidigare här i kväll, jag får det inte gå ihop problemen han har, har ju funnits sedan han var liten han har haft utbrott då o då men aldrig någonsin som i vintras o jag kan inte släppa det att det blev sådan förändring efter svinvaccinet! Ca: 1½ vecka efter brakade det lös ioförsig så har han  ju reagerat på vartenda vaccin som han fick från bvc med aggrisivitet fast det har ju gått över efter ett litet tag men inte nu sitter ju i hela tiden!
Jag kan säga tiden före o tiden efter jag fattar det inte!!!
Det återstår o se hur det blir!!!!!

utbrott igen!

I morse försökte jag väcka han jag hade talat om för honom att jag skulle väcka han så han fick ta ett glas yoghurt o sen concertan så kunde han somna om icke då!
Omeprazolen tog han men sen blev det tvärstopp, försökte lirka som jag får lov o göra ofta men han blev rosenrasande slet loss sänglampan från väggen o kastade iväg den han tog även ett glas o solade iväg o sparkade mig på smalbenet så det var bara o ställa sig o plocka glas igen som man har gjort ett antal gånger redan!
Och så kom ju alla okvädesord som han kan inge roligt som mor o höra sin son säga så åt en o sen  efteråt är han så ångerfull!
Det blev inge concerta idag fasar lite inför veckan då han har lov men det ska väl förhoppningsvis gå bra!
Jag hoppas verkligen hab förstår hur akut det är o att han kommer få hjälp därifrån fortast möjligt o även att jag får information om saker o ting!!!
Dom enda som kan förstå hur man har det egentligen är ju dom som har samma problem med sina barn som jag!!!
Han skulle ha fått hjälp redan där i början då det kom fram vad han hade för problem.
Jag klandrar bup här i komunen för mycket ska ni veta o jag hoppas innerligt att efter denna vecka som kommer med möten hit o dit att det ska leda till en förbättring o att bup gör rejäla omorganisationer o insatser för dom här barn o ungdomar gör dom inte det nu så ska jag göra allt som står i min makt för att försöka få till en förändring som gynnar dom här så dom får den hjälp o stöd som dom så väl behöver o istället för o stjälpas som det blev för oss!!!!

Jag fick en ide!!!

När jag lagade mat här idag så grunnade jag just på det här med vad komunen sa till mig om alla bup vägrade utreda som komunen fick ta över o som ändock fick lov o skickas i väg på utredning ändå o stå för kostnaderna som bup skulle ha gjort!
*Tänker även just på vad den högsta chefen sa till mig!
Att det skulle hon inte ta med mej utan med dom!
Men med tanke på vad chefen sa till mig att hon sa att hon inte gick in i enskilda fall o så.
Jag får den uppfattningen att hon inte har en aning om vad som händer på bup o hur dom jobbar!!!
Inte en dag för sent i sånna fall att hon får reda på det, med tanke på att hon sa att det var ju en avvikelse som vi hade råkat ut för alltså att hennes underställda har gjort ett misstag eller fel!
Ska bli väldigt intressant o se till veckan vad dom säger på mötet!!!

Iallafall så ska jag försöka o ringa komunen på Måndag o prata med några o kolla upp lite om det finns nån som kan stå för det jag hörde, för det är ju en ypperlig chans att det blir en förändring för alla berörda skulle må bra av inte minst den drabbade själv!
Hm tänker kolla upp det så få se vad som händer o sker!!!

Jag tänker fortsätta kampen för alla dessa med liknande problem som grabben för det får inte gå till så här som för oss o som det tyvärr är o blir för många andra familjer!!!
Jag kommer även kämpa för att dom ska fångas upp tidigare redan i förskoleåldern för ju tidigare det görs ju bättre för alla!!!!

Jag tänker tillbaka på den otroliga förnedringen o den otroliga kränkningen som jag kände när jag förstod att bup inte tänkte hjälpa oss!
Och att dom anmälde oss istället till soc

När jag läser vissa delar av journalerna o anmälan till soc som gjordes är det inget mindre än rent förtal!
Jag vet att jag tom ringde till polisen o hörde mig för om jag kunde anmäla dom för just kränkning o förtal som det faktiskt var!
Men dom sa att det inte gick o anmäla någon myndighet!!!


Hoppas hoppas verkligen nån på komunen kan stå för det här om hur bup faktiskt agerar iså fall känner jag att det kan leda till en förändring här på bup.

Fast det som hände oss är ju inte unikt det förekommer trots allt i hela Sverige.........
Kompetensen måste ökas o det nu bland alla som jobbar med detta för att det ska kunna bli en förbättring inom detta o för den enskilda individen!!!!!!!!







Jag älskar dig min underbara pöjk!!!!!

Ytterligare sänkning!

I går så sänktes stratteran ytterligare sista gången o sen så är det slut på den!
Så vi får väl se hur det går!
Om det blir ännu mer utbrott då concertan han tar på morronen bara sitter i några timmar o stratteran är långtidsverkande!
Jag får ta det isåfall för det viktigaste är ju att han går till skolan ju som han inte gjorde förra året!
Men han är ju så slut o tvär som sagt när han kommer hem men men!!

Jag har en kompis som har en dotter som är jämngammal med min son, som oxå har adhd.
Skolan hon går på säger att det är föräldrarna som ska se till att hon fixar skolan på dagarna!
Det är faktiskt skolans ansvar o anpassa den så att hon  fixar det!!  Jag blir så matt på hur en del resonerar!!!
Tack o lov att den skolan min grabb går på har fixat det så bra för honom så han vill gå varje dag o han fixar det!!!
Lite skillnad mot mellanstadiet där han var en pajas kan man säga o nu är han nästan den tystaste i klassen!!

Och det som blev så oerhört stort för honom förra året det var ju att inte veta från lektion till lektion vad han skulle sitta o lite andra grejer!
Jag tycker det är helt fantastiskt efter allt som har varit att det blivit som det blivit!
Jag vet att det kommer krävas väldigt mycket av mig här framöver o tillsamans med hab o sen att han får hjälp o verktyg därifrån o även jag med!
Hoppas hoppas att det inte är för lång väntetid dit!!!

ÄNTLIGEN!!!!!!!!

En i receptionen ringde från bup o talade om att hon hade gått personligen till hab o lämnat remissen till hab, ett bekymmer mindre iallafall!!!
Tack snälla du!
Och jag hoppas verkligen att det inte är flera månaders vänte tid dit för då blir jag tokig igen!
Ja de återstår o se!!!

Bestämt mig!

Jag har ju pratat med en hela tiden i mina kontakter med patientnämden så jag har beslutat mig att hon får vara med då vid mötet!
O det bästa av allt är att vi ska träffas innan o spalta upp det som är viktigast känns väldigt tryggt för mig ändå! Så jag ska sätta mig ner nån kväll o stryka under allt som är galet i journalerna o även ta upp det jag faktiskt sa till dom där skolipporna som jag gjorde som faktiskt dom valde o inte lyssna på!!!!!
Har fått kopia på anmälan till soc som dom gjorde, det står klart o tydligt att den ena skolippan (behandligsassistenten) skulle ta kontakt med mig om ett möte innan grabben o jag skulle dit i början av Dec o förklara just om anmälan som dom gjorde!!!
Jag ringde upp henne efter jag fått reda på anmälan hade gjorts o frågade om hur hon menade att min son inte skulle få det han behövde som det faktiskt stod.
Det kunde hon inte ta på telefon sa hon o jag frågade även henne om inte jag kunde få en tid o prata om det här innan vi skulle dit.
Nä det går inte för sig sa hon!!!!!
Ja vad ska man säga!!!

Jag vet att jag drog en paralell för det är ju så att versamhetschefen är ju ansvarig över det som händer under henne!
Min sambo jobbar inom ett företag där säkerhetskraven är oerhört höga jag sa så att skulle han få reda på att någon hade slagit sig på tummen med ex en hammare o det har inte skrivits en olycksrapport efter ca: 1 år  han hade blivit jättearg.
Det är min jämförelse till verksamhetschefen alltså jag fattar inte hur hennes underställda kan hålla tyst om en sån här sak till högsta chefen!
De må så vara när jag sa vad komunen hade sagt om vad bup gjorde att hon sa att det skulle dom ta med dom o inte mig!!!
Jag tycker det var jättebra att hon berättade det för det visar ju verkligen hur dom jobbar o vilken enorm brist på kompetens hennes underställda har!
Jag säger inte att alla har det där för den psykolog som gjorde utredningen på grabben var helt underbar synd bara att hon har slutat där!
O jag syftar speciellp på dom två som tog emot oss!!!
Och ändå satt den psykologen o gjorde utredningar själv!!!
Hon om nån borde ha klickat o förstått vad det var som var problemet!!!
Ska bli intressant efter morrondagen o se vad som händer!!!










Var in på Spiometri idag istället jag fattar inte han säger själv att astman har blivit sämre men ändå blåste han nästan bättre denna gång än förra! Och sen att det inte blir nån skillnad efter han har tagit luftrörsvidgande jag fattar inte!! Iallafall så har han en jättegullig sköterska som har hand om han så får se vad läkaren säger i morron!!

Avdelningschefen ringde idag!

Idag ringde avdelningschefen o sa att en dag nästa vecka så kunde vi träffas o diskutera detta tillsammans med verksamhetschefen!
Och hon sa att dom kunde erbjuda mig att någon från patientnämnden kunde vara med!!!
Tänkte tillbaka om vad versamhetschefen sa till mig om sekretess mm när jag frågade om jag kunde ha med mig en person då till mötet som jag har oerhört stort förtroende för hon känner till hela grabbens journal o även anmälan till soc o jag vet att jag har hennes fulla stöd!
För då kunde ju dom inte prata som dom ville jag sa de att det kan dom visst det då hon känner till allting som hänt! Sekretess hit o dit det är väl bättre att dom ser till att deras underställda sköter sitt jobb tycker jag!!!
Jag sa även att inte vet jag det måste jag få tänka på o be att få återkomma hon sa även att patientnämnden går ju under samma sekretess som hela landstinget!
Och att dom båda kunde ju vara med!
Jag blev direkt o tänka det är ju inge erbjudande egentligen utan de är ju dom som vill att nån därifrån är med, det är min uppfattning!


En annan tanke som slog mig är ju att det som står i journalerna på grabben hos bup de kommer ju alltid följa med han då det inte går o ta bort men däremot så går det ju o skriva ett tillägg o bestrida de man tycker är fel!!!
O det kommer jag göra!!
Fast egentligen så tycker jag att avdelningschefen borde skriva några rader om vad som har hänt!!!
Och att det är hennes underställda som har begått ett stort misstag!!
Det hade varit grejer det!!!


Jag har även en grej på gång o de kommer jag skriva om när det är aktuellt!!!




Ingen remiss!!

Jag ringde igår till hab o kollade om dom fått någon remiss!
Nej det har vi inte sa hon gah blir så frustrerad o jag ringer till bup o kollar den blev skriven den 15:e Oktober säger hon men troligtvis så kanske den inte är signerad inte vet jag o läkaren kommer inte förens nästa vecka!!!
Pratade även lite med henne i receptionen på bup o hon sa att det är sådan brist på psykologer där!
Men då får man väl lov o anställa nya då tycker jag!
Jag vet inte nå vad dom håller på med här på bup!


Grabbens astma har blivit värre vet ej om det beror på hans köldallergi då han inte har reagerat så här förut, han har så svårt när han tränar o även på gympan med otroliga hostattacker så han inte får luft o en massa slem!
Fick en tid i morron så han får göra en spiometri då o utifrån den hur man går vidare!!!
Änt de det ena så är det det andra!!
Jag undrar vad som kommer härnäst känns det som!!!

Jag blir så matt!

Det känns som jag skiter i det här snart, bara en massa prat o sen händer de ingenting!!!!!
Jag känner mig så jävla maktlös, jag vill att min son ska få komma till hab nu o inte om flera månader!
Hur som helst så har väl inte dom fått remissen än ska ringa o kolla  i morron kommer väl ta evigheter innan vi får tid där misstänker jag!
Hur som haver så har inte grabben fått någon som helst tid själv på bup, men de är klart han har väl vägrat följt med som han har gjort tidigare inte vet jag!!
Sen dels att jag själv behöver få en massa information o även få bra verktyg o använda när han får sina utbrott. Och mycket mera!

Jag vet att grannstaden har föräldraskolor för föräldrarna när barn/ungdomar har fått sin diagnos men inte i denna komun!
Och även att i grannkomunen så får ledsagarna i LSS ersättning för utläggen dom har i samband med aktiviteter men inte här då ska föräldrarna betala deras utlägg + barnets o resa!
Jag har så svårt o förstå att det skiljer så oerhört mycket emellan komuner!


I vilket fall som helst fick jag tag på hon som är versamhetsansvarig på bup här i Torsdags ja vad ska man säga!
Jag berättade vad hon sa på komunen just om att komunen får ta emot väldigt många från bup som dom vägrar utreda o som komunen får lov o skicka iväg på utredningar o som jag förstod även stå för den kostnaden! Jag tycker det är skrämmande det skylls på varann bup tycker att det är soc som ska ta hand om dom som dom vägrar utredning o soc tycker det är bup!!!
Det gör mig så vansinnig o ledsen med tanke på hur vi blir bemötta o hur det gjordes idiotiska beslut om oss i början av våran resa!!!
Versamhetschefen tyckte inte hon på komunen skulle säga det till mig utan att soc skulle ta det med dom jag sa att jag tycker det var jättebra för det gör mig ännu mera arg sa så till henne varför tror du att jag reagerar som jag gör!!!
Jag vet att inte vi var dom sista som blir felbehandlade på bup utan jag tänker även på dom som kommer efter oss!!!!!
Iallafall så ska vi träffas versamhetschefen o hon som var med på eftermötet med dom där skolipporna o jag, vi får väl se vad det ger!!!
Min uppfattning är iallafall att det är nog hög tid att versamhetschefen ser om sitt hus o sållar bland personalen så kanske det blir bra där med för vissa som jobbar där borde inte vara där!!!

Jag var på möte om det här med LSS i FRedags o de är ju en historia för sig de med!
Ringde grabbens kontaktperson i Torsdags o skulle höra vilken tid det var va är det möte sa hon helt frågandes hon har inte hört ett dugg!!!
Ringer upp dom 2 som skulle vara med den ena sa att hon hade pratat in på kontaktpersonens svarare men inte vad hon har hört!
Likaså förra gången då hade kontaktpersonen sagt att hon inte kunde ja de är ju bra att man får reda på saker inte då!!!
Den ena sa att det berodde på missförstånd men det tror jag vad jag vill på med tanke på att hon från LSS inte heller visste att mötet var inställt förra gången!!!

Jag känner att jag kräks på det här snart det måste komma igång nånting snart det kommer bli jättetufft o bryta vissa saker med grabben om jag inte får bättre verktyg o info från hab ju längre tiden går jhu svårare tror jag att det blir!
Men jag tänker fortsätta o kämpa för grabben!

Det har gått ungefär nästan ett år (11 mån) nu sen jag ringde till bup första gången o de han har fått är utredning o medicin inge eget samtal o ingen har gett han information om hans funktionshinder o öka hans egen förståelse för sig själv jag fattar det inte!

Men det är väl så det är i dag när det gäller bup!!!

Älskar dig min son!!!

Inte så farligt!

Grabbens läkare ringde igår så jag fick diskutera det här med köldallergin o det är inte så farligt, men det känns lite jobbigt då vi går mot kallare tider o med tanke på hur han reagerade i sommras när han höll på o tuppa av. Känner mig lite lugnare om det men lite orolig är jag iallafall!!!

I dag så ska stratteran sänkas ytterligare en dos så jag hoppas att det kommer gå bra för det blir ingen höjning av concertan under tiden eller tillägg av någon annan innan sänkningen är klar så man kan hålla koll på vad som är vad! Lite gruvsamt om det kommer bli mera utbrott men det får jag ta då!
O stratteran o astmamedicinen var väl inte så farligt ihop men när det står att dom krockar med varann så blir då jag fundersam!

Han håller fortfarande ihop i skolan vilket är underbart men då han kommer hem så är han väldigt slut ibland kan det räcka att man säger ett pip så fräser han. Han jobbar tydligen på väldigt bra på lektionerna till skillnad mot förut mycket tack vara concertan!

Jag är så tacksam mot skolan han går på där dom verkligen har gjort ett otroligt bra jobb o fixat det så bra!! Det hade inte funkat annars! 

Så jag hoppas trots allt detta skit som varit att det kan leda till något bra i slutändan och att det förhoppningsvis kommer leda till förändringar för väldigt många med den här problematiken! 
Speciellt inom bup-området!!! 

Och hur kan det komma sig att dom bästa psykologerna slutar??????

Ett förslag ut med det gamla o in med det nya för vissa borde inte vara kvar där!!!

Det är så svårt o fatta att bup kan göra på det viset dom gör när man söker hjälp inte bara för oss utan för så många andra!! Vad jag har sett o hört så måste det till en drastisk förändring på bup som vi tillhör o det på en gång o de som stör mig nå enormt är att versamhetschefen inte verkar förstå hur sina underställda jobbar skrämmande tanke!!!
Och som jag förstått det är inte bara här i Länet det är problem utan i hela Sverige!!!!!
Jag vet att det är familjer här i länet som fått väntat över ett år på utrening o så får det inte vara!! Skrämmande tanke!!
Jag pratade med patientnämden i sommras gällande en annan grej o så blev jag o dra lite snabbt om vad som hänt hos oss!
Det som gjorde ont i mej var att hon sa att hon visste en familj som inte heller fick hjälp från bup, jag sa att be dom ringa den jag fick tips om i början sa jag! O ändå var det efter jag har varit där!!!!

Jag är rosenrasande just nu!!!

Försöker få tag på hon som är avdelningchef på bup, för det är hon som har hand om artkureserna! Dom har lämnat en lapp till henne men hon har inte ringt!!!!!
Min har stått i kö i över ett halvår o jag vet att det är fler som väntar på o få gå den!
Jag väntar även på att han som har det högsta ansvaret på bup ska ringa o vi får bestämma en tid för o diskutera vårat fall då det var en avvikelse nä då ingen som ringer!!
Jag kokar av ilska då hon på komunen sa att bup skickar hit så många barn o ungdomar som dom vägrar utreda som komunen får betala dyra pengar för o skicka iväg dom just för o bli utredda skrämmande med tanke på vad vi gick igenom!
Kommer tala om för henne vikten av o screena alla som kommer första gången för då hade det nog uppdagas vad som var problemet i vårat fall!

Känner mig så otroligt ledsen när jag försöker tänka mig in i grabbens mående! O veta att han har haft sönder o grejer för över 100 000:- inom loppet av några månader! Han som har så svårt o prata annars hu jag lider med han, jag vet att det inte är hans fel på så sätt jag vet att det är hans sätt att visa när nått är fel.
Väntar på att remissen ska bli skickad till hab o att han själv ska få hjälp o förstå sig själv mm o kanske någon form av terapi! Näää inge händer vad ska man göra känner mig så jävla maktlös.
Mycket har blivit sidosatt då jag inte orkar med på samma sätt förut då det här med grabben tar så mycket av mina krafter!!!

JAG TÄNKER INTE GE UPP MEN NÄR SKA DOM FATTA ATT DOM KAN INTE GÖRA SÅ HÄR PÅ BUP!!!

Jag älskar dig min pojk!!

Dagens sjukvård är inte som den borde!!!!!

Jag fattar  ingenting o så bli jag så fly förbannad!!!
Grabben äter ju både concerta o strattera + att han har astmamedicin en han tar morron o kväll o sen en som han tar när han tränar! Fick ju reda på för ca: en vecka sedan att stratteran o astmamedicinerna krockar med varann o sen äter ju han allergitabletter dagligen oxå iomed att han har köldallergi o allergitabletten har jag fått bytt då det var troligtvis den som gjorde att han fick en sån hög vilopuls. Han har ju även problem med väldigt mycket halsbränna fastän han äter omeprazol med. Så nu hålls det på o trappas ned med stratteran för att sluta med den då den krockar med den andra! Han sa själv att halsbrännan blev extrem efter sen han började med stratteran!!! Så förhoppningsvis så slipper han den iallafall så småningom!
Jag tycker det är så märkligt att ingen av hans läkare har reagerat då bägge känner till hans medicinering är för mig en gåta!!!

O sen det här med köldallergin är ju en annan femma han sa själv här i helgen att jag kommer inte kunna gå utanför dörren i vinter. Han reagerade väldigt i helgen så jag fasar inför vintern hudå! Tänk om de kunde bli lugnt nångång så man slapp o oroa sig så som man gör!!!

Förra veckan fick jag äntligen tag i henne som har högsta ansvaret om verksamheten på bup här..
Frågade om just den här art kursen så vi får väl se!! Berättade över lag hur jag hade blivit bemött o vad som hände för hon kände inte till detta!!! Snacka om förvånad jag blev o hon ska vara verksamhetschef!!!  Vilken fart de blev på na sa att det var en avvikelse o att hon skulle höra av sig nu i veckan så skulle vi träffas o diskutera detta!! Jag sa ju att hon hade ju förr eller senare fått reda på detta då hon o socialstyrelsen o hsan kommer få ett likadant brev! Kommer bli intressant o jag kommer verkligen tala om för henne dels den inkompitenta personalen hon har o att det måste ju vara nå fel när alla dom bra slutar!!  O jag hoppas verkligen att hon tar till sig vad jag har att säga så kanske det blir bättre för dom som kommer efter mig o slippa o gå igenom det vi fick göra!!
Fast jag kan ju säga att även att det blev som det blev med oss så kommer jag bli o strida för att öka förståelsen o kunskapen o dom här barnen o ungdomarna o försöka få till så att dom fångas upp redan i dagistiden vad mycket onödigt lidande många skulle slippa då!!

Jag blir så matt just på bup när dom sitter på ett sånt ställe så borde man vara kompitent tycker jag men nähä!!!




Jag älskar dig min underbara fina son!!!!!!!

Jösses!!!

Ja vad säger man här har det varit bakslag med råge kan man lugnt påstå!!!
Fem utbrott på 2 veckor senast i Fredags!
O helt jäkla omöjligt o få ut han på helgerna!!!
Ytterligare grejer som har gått sönder jag blir så matt!!!
O sen såg jag i Fredags på apoteket att en av hans mediciner inte är så lyckad ihop med hans astmamedicin undrar vad det kan ge på lång sikt, just nu är allt bara skit o åter skit!
Tänk att man ska få lov o tjata o tjata tame fan överallt!!
Har ringt o tryckt på bup om remissen som skulle skrivas till hab men inte då för han skulle få gå nått som hette art kurs just för o lära sig hantera sin ilska, en kurs som inte verkar finnas just nu!
Och även jag som behöver en massa info o verktyg för att kunna hantera detta bättre!
Förra Måndan så var han tvärsur när han kom hem o det lär väl bli likadant idag då jag inte har någon möjlighet o hämta han då han slutar tidigare o bussen går inte förens efter nästan 2 tim efter dom slutat! Blir så matt på allt just nu.
Har även kontaktat LSS då han har rätt o få hjälp där ifrån men det drar ut på tiden med, just nu känns allt så himmla hopplköst!!!