mittbarnmittbarn

Helgen!

I helgen har vi varit i sommarstugan o det gick faktiskt rätt så bra men ett litet utbrott blev det igår men det gick över så småningom tack o lov för varken jag eller sambon hade lust o åka hem igår.
Annars var det lungt o skönt.
På hemresan var vi förbi min mor o far på en fika o sen var vi även förbi en supersnabbis hos sonens kontaktperson som bor efter vägen.
Då grabben är så förtjust i katter o då dom hade fått ungar för 5 veckor sedan o dom var så söta vill jag lova synd bara att man är allergisk själv.
O grabben sa sedan att nu var det inga problem o åka dit för nu visste han vart dom bodde o  hur det såg ut där! så typiskt han o oroa sig i onödan fast jag förstår han är ju själv likadan!!

Möten!

Som sagt jag var ju på mötet med dom där skolipporna som jag kallar dom för!
Det gick ju rätt så bra, jag fick verkligen häva ur mig vad jag tyckte om sättet jag blivit bemött på.
Jag var väldigt bestämd mot dom o påtalade hur fruktansvärt detta var, hur jag hade blivit bemött o hur dom har agerat med oss!
Jag började med o berätta att han har ADHD o att han är rätt så hårt medicinerad.
Att det började ge med sig först han fick börja med mediciin o sen så sa jag just det att soc la ner sin utredning utan några påföljder vilket den ena verka ha svårt o förstå!
Fick väl med det mesta jag vela säga.
Jag tror nog att dom har förstått vilket fatalt misstag dom hade gjort.
O jag sa även till dom att lova mig om det kommer en annan familj med samma problem att dom ska tänka på oss o inte göra om samma misstag jag sa även att dom måste ta o ändra på sitt tänkande mm o att dom må¨ste förstå att det är trots allt vi som känner våra barn bäst!!!
Gick på som skjutton ett tag o den ena av dom svalde flera gånger o den andra blev lite blöt i ögat!
Men det ska dom bara ha!!!

Dagen efter detta möte så ringde jag min handläggare på soc o berättade hur det hade gått o då berättade hon att det var prat om ett omhändertagande om grabben.
Jag blev helt förstörd o bara grina när jag förstod hur nära det varit!

Jag begärde ett möte även med dom här i mobila teamet som var hem till oss o deras chef.
Det gick så där det var ju mest deras chef som pratade.
När jag berättade om allt detta som hade hänt så håller dom med om att det tydde på ett funktionshinder o jag berättade just för dom att det hade varit nära ett omhändertagande om sonen.
För det var så pass allvarligt det som stod i anmälan.
Jag frågade dom hur sjutton dom kunde skriva så som dom gjorde när dom inte lyssnade på mig.
Så säger dom att det inte har varit deras mening att han skulle bli omhändertagen men varför skrev dom som dom gjorde då för, dom säger att dom skulle ha formulerat sig annorlunda. SKITSNACK är vad det är.
På talade även vad som hade kunnat hänt o hur jävla tokigt det hade kunnat blivit om det hade blivit så att han hade blivit omhändertagen.
Det är ju ingen som hade förstått att det hade varit ADHD.
Men tack olov så löste det sig ju!!

Den tilltänkte kontakt personen har varit här o hälsat på några gånger en jättegullig tjej som har en stor erfarenhet av just ADHA så det känns så skönt.
Sist när hon var här så fick hon höra lite hur han blev när han blev arg.
O det går sakta framåt då grabben är lite svår att nå!
Men det känns så bra både för mig o grabben att det är just hon!!

Och en annan grej som känns jättebra är att han sa själv att han tänker börja sjuan istället för åttan han sa själv att han hade missat jättemycket o att han inte kom ihåg ett skit.
Jag sa bara att jag är så stolt över han o att jag tyckte det var ett väldigt klokt beslut av han!
Att det var bättre o göra så o få bra betyg istället!!
Och jag tycker själv att det verkar som en sten har fallit f¨ån hans hjärta.
Vi får väl se vad rektorn säger för hon har sagt att han ska börja åttan o är det så så att det inte gick bra så skulle han gå om åttan istället!
Men då har ju hon glömt just det här med hans ADHD.
O det här med att undvika att han känner sig misslyckad.
Det var tänkt att det enda skolmötet skulle vara veckan innan skolan började men tack o lov så fick jag till ett vecka 31 oxå.
Så vi får diskutera om det här o ta nästa möte med hans blivande lärare!

O inte nog med allt skit som har varit så har han fått köldallergi med känns som det aldrig tar slut men man får väl se att snart måste det börja o vända!
Det har varit så mycket elände här inte bara detta om grabben utan det har varit skit för mig med, med anhöriga som har cancer o hjärtproblem o en massa myndigheter som ska jävlas med en!!!

Det har varit en hel del utbrott o diskutioner men det går framåt de med o grabben ska även utredas åt autismhållet!